Stalno predstavništvo RS pri OZN New York /Novice /
19.09.2017  

Začenja se 72. zasedanje Generalne skupščine OZN

Danes se je v Združenih narodih začelo 72. zasedanje Generalne skupščine, ki se udeležuje tudi predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Letošnje zasedanje z naslovom "Osredotočanje na ljudi: prizadevati si za mir in dostojno življenje za vse na vzdržnem planetu" bo vodil Miroslav Lajčak in v njenem središču naj bi bili ljudje in njihovo dostojno življenje, brez strahu pred vojnami, preganjanjem, lakoto, kršitvami človekovih pravic in revščino; na planetu, ki bo miren, varen in vzdržen ter tako ohranjen za bodoče generacije.

Splošna razprava, ki se je udeležujejo skoraj vsi svetovni voditelji, bo trajala do ponedeljka 25. septembra, nato bo Generalna skupščina nadaljevala delo v plenumu in šestih odborih. 

V tem času bosta tako predsednik vlade dr. Cerar kot zunanji minister Erjavec sodelovala na številnih dogodkih in imela več dvostranskih srečanj, med drugim tudi z generalnim sekretarjem organizacije Guterresem in predsednikom Generalne skupščine Lajčakom. 

Več o programu predsednika vlade najdete na povezavi: www.vlada.si/predsednik_vlade/napovednik/a/predsednik_vlade_se_bo_udelezil_72_zasedanja_generalne_skupscine_ozn_in_obiskal_cleveland_1062/