Stalno predstavništvo RS pri OZN New York /Novice /
06.06.2012  

Razpis za prijavo na nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN

Ljubljana, 6. junij 2012 - Sekretariat Združenih narodov (OZN) in Ministrstvo za zunanje zadeve bosta organizirala nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN (Young Professional Programme - YPP) na nižjem profesionalnem rangu (P2). Nacionalno testiranje, ki bo potekalo 5. decembra 2012 v Ljubljani, je sestavljeno iz pisnega dela in intervjuja. Pisni del bo vključeval vsebine s področij arhitekture, ekonomije, informacijske tehnologije, političnih ved, radijske produkcije in socialnih zadev. 

Kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije, imeti morajo najmanj prvo stopnjo univerzitetne izobrazbe s področja, na katerega se bodo prijavili za testiranje,  na dan 31. decembra 2012 ne smejo biti starejši od 32 let. Zahtevano je tekoče znanje angleškega ali francoskega jezika. 

Zainteresirani kandidati lahko prijave pošljejo med 13. julijem in 12. septembrom 2012. Elektronske prijave se zbirajo na portalu Združenih narodov careers.un.org, kjer so objavljene tudi podrobnosti razpisa (Young Professional Programme).

Po izteku roka prijava ne bo mogoča. Prijavljeni kandidati bodo na svoj elektronski naslov prejeli potrdilo o prijavi.  Če sporočila ne bodo dobili, naj se obrnejo  neposredno na center za pomoč uporabnikom.