Stalno predstavništvo RS pri OZN New York /Stalno predstavništvo /Stalna predstavnica /

Stalna predstavnica

 

 

Veleposlanica Darja Bavdaž Kuret je stalna predstavnica Republike Slovenije pri OZN.

Stalna predstavnica Republike Slovenije pri OZN, veleposlanica Darja Bavdaž Kuret je predala poverilna pisma generalnemu sekretarju OZN Antoniu Guterresu 18. avgusta 2017.

Pred nastopom te funkcije je bila veleposlanica Bavdaž Kuret državna sekretarja v Ministrstvu za zunanje zadeve, pred tem pa veleposlanica Republike Slovenije s sedežem v New Delhiju, in pristojna za Indijo, Bangladeš, Nepal, Butan in Šri Lanko. Med leti 2009 in 2013 je službovala kot veleposlanica Republike Slovenije v Budimpešti, kjer je bila pristojna za Madžarsko in Bolgarijo. V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila veleposlanica Bavdaž Kuret  koordinatorka in predsedujoča Delovne skupine v formatu prestolnic za vzhodno Evropo in srednjo Azijo oz. Rusijo, Ukrajino, Srednjo Azijo, Armenijo, Gruzijo, Azerbajdžan, Moldovo in Belorusijo.

Med leti 2006 in 2008 je bila generalna sekretarka Strateškega foruma Bled, od 2002 do 2006 pa veleposlanica Republike Slovenije s sedežem v Stockholmu in pristojnostjo za Švedsko, Finsko, Estonijo in Latvijo. Med leti 1999 in 2001 je bila vodja Sektorja za sosednje države in vodja Sektorja za analize in planiranje v Ministrstvu za zunanje zadeve, še prej pa  veleposlanica Slovenije v Izraelu in slovenska predstavnica pri Palestinski oblasti.  Pred tem je bila na številnih mestih v Ministrstvu za zunanje zadeve (vodja Sektorja za izvenevropske države, svetovalka ministra za države v razvoju, svetovalka predsednika za sodelovanje z državami v razvoju v Republiškem komiteju za mednarodne odnose). 

Veleposlanica Bavdaž Kuret je diplomirala na Fakulteti za družbene vede. Je nosilka odlikovanj Republike Madžarske in Republike Bolgarije.